Hundesprog, socialisering, hundeleg, hundemøder mv.

Hvad siger Cleo? :)

Hvad siger Cleo? :)

Viden om hundes sprog og adfærd vil blive samlet under dette afsnit. 

SENESTE NYT DECEMBER 2018: Læs Per B.Jensens artikel fra 26/12 2018 "Hundar talar till oss med minst 19 signaler" ved at klikke her.

Seneste nyt maj 2018: Se vigtig opdatering på Hundes zoner samt hundesprog i menuen tv.

Hundene kommunikerer hele tiden, indbyrdes eller med os, primært med kropssprog, men tit når vi ikke at opfange ret mange af deres signaler.                                                          

Et almindeligt billede med en kommunikerende hund viser os måske nogle få kropssignaler, mens en video med 2 hunde som kommunikerer, afspillet i slow motion, nemt viser at der udveksles mange flere signaler i minuttet. Så der er meget vi overser.Alle signalerne skal altid ses samlet og ikke hver for sig. Da hundene er afhængige af os for at overleve, og så tilpasset menneskene gennem årene(og har præcis de samme følelser som os)kan vi være sikre på at der fra hundenes side hele tiden er forsøg på dialog med os.Det betyder imidlertid ikke nødvendigvis at hunden - det sociale rovdyr - opfatter en situation på samme måde som os, f.eks kan det for hunden opleves som ekstremt farligt at blive krammet og fastholdt af et barn,når flugt ikke er muligt og ens signaler ikke bliver hørt af de mennesker som skulle beskytte hunden.Vores kendskab til hundesprog har udviklet sig siden Turid Rugaas gjorde verden opmærksom på det,men den bedste bog at læse for alle hundeejere hvis man vil vide noget om emnet, er stadig På talefod med hunden - de dæmpende signaler " af Turid Rugaas,senest udgivet 2007. kan købes på Saxo.                                                                  DKK (Dansk Kennel Klub) har på deres Youtube-kanal 5 små film om hundesprog, socialisering, hundemøder og lignende, og de kan også ses direkte her: http://www.dkk-kreds3.dk/fotos.asp?pid=23035 Filmene fortæller en del gode ting man skal være obs på.

Suppleres bedst yderligere viden f.eks på dvd eller ved at gennemgå det med sin hundetræner

I Film 4 om hundemøder som er meget lærerig, er der alligevel et par rigtig vigtige ting som ikke kommer med, nemlig snorens betydning (stram line kontra slap line), ejers betydning (kan forstærke adfærd ved at berøre hund på vej i konflikt, eller ejers forventninger og kropssprog aflæses af hunden), hvad det er at gribe ind (det er at gå imellem 2 hunde eller bringe hund ud af kritisk situation) samt betydningen af stor afstand. Samt at fremmede hunde kan have ressourceforsvar på ejer, godbidder osv.hvilket man skal være obs på ved hundemøder.

NB! I film 5 kommer en del guldkorn som vedrører de tidligere film, så se alle filmene ud i et:)

Videoen "HUndemennesker" i menuen tv her er ikke min, den er fra http://www.youtube.com/watch?v=f66GcJGQ_OI det var ikke muligt at skrive under videoen

Seneste kommentarer

02.06 | 06:50

Jeg har kun godt at sige om Pers fjernhealing, både af mig og min kat. Per har healet på smerter, allergi og sorg. Samtidig har Per hjulpet mig med at kommunikere med min afdøde kat. Stor ros :)

06.07 | 10:40

Altid godt og brugbart at læse dine om jeres Hundefamilie. God sommer 🌞

27.06 | 07:24

Hej, jeg har selv fire hunde, og nu to i pleje i underetagen. Alle rescuehunde. Jeg arbejder selv med healing... Og akupunktur.
Den ene vovse i pleje er meget bange for mennesker, Pellelmer.

17.05 | 17:43

godt indlæg både hundesprog og menneskelig kropssprog er ret så spændende

Del siden