Hvad sker der når Cesar Millans metoder møder den moderne hundepsykologi?

The Dogwhisperer "Hundehviskeren" Cesar Milans programmer vises år ud og år ind på TV3 og søsterkanalerne, og nu også National Geographics danske udgave! Den stærke markedsføring bevirker at alle har lagt mærke til ham og hans hundemetoder.

Rasmus Andersson fra Sverige har lavet en grundig analyse af hvad der egentlig sker i programmerne i forhold til hundenes adfærd, hvor Cesars metoder holdes op mod hvad vi ved om hundepsykologi i dag.

Det kan læses her - et tip er at downloade det som pdf-fil nederst på siden, så er det mere læsevenligt. http://nocesarmillan.weebly.com/rasmus-andersson.html

Flot arbejde af Rasmus fra R+Hundskola: http://rplushundskola.wordpress.com/

Hvis man vil vide mere om hvordan man kan ændre "problemhundes" adfærd anbefales det at læse Irene Jarnveds "Hunden i hverdagen" afsnittet om hvordan en hundeadfærdsbehandler egentlig arbejder. Selve problemadfærden skal ses som et symptom på noget som i den givne kontekst medvirker til problemadfærden, og der kan være mange faktorer som spiller ind.

Altid find årsagerne til adfærden og gør noget ved dem istedet for den slags quick-fix (overgreb) som f.eks Milan benytter

Bogen kan lånes på biblioteket eller købes på Saxo som bog eller ebog: http://www.saxo.com/dk/hunden-i-hverdagen_irene-h-jarnved_epub_9788711436950

Det er en hurtig måde at få hjælp på, at downloade ebogen.

Hvis man har hundeproblemer af svær grad anbefales det at kontakte en uddannet hundeadfærdsbehandler frem for at søge løsninger på Facebook!

For alle hundeejere anbefales det generelt at lære at "tale hundsk", se f.eks hos Turid Rugaas, så kan de allerfleste misforståelser undgås.

Som inspiration for hundetrænere kan flg.anbefales:

Patricia McConnels små hæfter f.eks "Fight!" (hund-hund-aggression) og "Mine" (ressourceforsvar) er rigtig gode.

Grisha Stewarts BAT-metode (kendes nu som BAT 2.0) som omtales i Rasmus´s afhandling, kan bruges til gradvis at lære at omgås andre hunde - se også links mv. i Hundefamiliens menu om "hund møder hund".

På dvd findes der endnu mere, der er et godt udvalg hos Tawzerdogs eller Dogwise.

Skandinavien er generelt langt fremme mht. viden om hundepsykologi og positiv hundetræning (kaldes ofte R+)- se nogle af de andre indlæg her på hjemmesiden.  🙂

Efter oplevelserne med Cesar tænker man måske : Findes der "hundehviskere" som kan kommunikere direkte og med respekt for dyrene uden at skulle dominere dem? - ja det gør der! mere om det en anden dag! 🙂

Kommentarer

Bettina Jensen

30.05.2017 20:08

Hej. Jeg er glad for at jeg har fundet denne hjemmeside. Der er mange gode informationer og ideer. Håber den fortsætter og bliver opdateret. Tusind tak.

Seneste kommentarer

02.06 | 06:50

Jeg har kun godt at sige om Pers fjernhealing, både af mig og min kat. Per har healet på smerter, allergi og sorg. Samtidig har Per hjulpet mig med at kommunikere med min afdøde kat. Stor ros :)

06.07 | 10:40

Altid godt og brugbart at læse dine om jeres Hundefamilie. God sommer 🌞

27.06 | 07:24

Hej, jeg har selv fire hunde, og nu to i pleje i underetagen. Alle rescuehunde. Jeg arbejder selv med healing... Og akupunktur.
Den ene vovse i pleje er meget bange for mennesker, Pellelmer.

17.05 | 17:43

godt indlæg både hundesprog og menneskelig kropssprog er ret så spændende

Del siden