Nogen mennesker vil gerne løbe med deres hunde.

Det bør ske under hensyntagen til hunden som forhåbentlig er udvokset og i god fysisk form, samt at hunden selv har et stort løbebehov, måske er det endda en race som er er skabt til at arbejde meget.

Vær som løber med hund opmærksom på det følgende:

Er hunden i snor og man møder andre hunde, giver det komplikationer. Når du kommer løbende med hunden og møder andre hunde som I måske løber direkte hen imod, er det i princippet et angreb i hundesprog. Det kan give mange negative konflikter og dårlige oplevelser som kan præge hundene fremover. Vælg derfor at gå istedet for at løbe når I nærmer jer nogen.

I hundesprog er det i øvrigt høfligt og pacificerende at bevæge sig i en bue når 2 hunde nærmer sig hinanden.Om sommeren er hunde-løbere med solbriller ekstra farlige for de hunde de møder pga "det stirrende blik" som solbrillerne giver.

En ekspert i hundesprog er Turid Rugaas, jeg har nogle links og viden om det her http://www.hundefamilien.dk/206118778

En hund har generelt brug for god afstand til andre ikke kendte hunde forstået på den måde at når andre hunde kommer indenfor måske 50-100 meters afstand, er hunden nødt til at forholde sig til deres tilstedeværelse, og reagere på den ene eller anden måde. En hund i snor kan i princippet vanskeligt flygte i en kritisk situation, og så er der kun forsvar/angreb tilbage mod nogen som den tror "angriber" og som bare kommer tættere og tættere på..

Hvis hund og menneske begge løber sammen uden snor, er der ikke nødvendigvis konflikter når man møder andre, da hunden vha de dæmpende signaler kan undgå direkte konfrontationer.Bortset fra på stranden i visse perioder, i hundeskove og på egen grund, skal hunden dog føres i snor.

Nogen mennesker vil gerne cykle med deres hunde, som en fælles motionsoplevelse. 

Der kan nemt gå "jagtinstinkt" i den fælles oplevelse, enten for den løbende hund eller hos de hunde man møder, så hold afstand og reguler tempoet til situationen.

At hunden løber ved siden af en cykel giver andre komplikationer oveni .

Du bør overveje:

- om det foregår på hundens præmisser ?

- om hunden nedslides for meget af det i leddene?

- hvad med sikkerheden og den øvrige trafik?

Hvis du skal cykle med din hund vil vi anbefale en "springer" (eller noget lignende) som kan købes hos cykelhandleren eller på nettet, så behøver hund, fører og og cykel ikke vælte rundt mellem hinanden.

Seneste kommentarer

02.06 | 06:50

Jeg har kun godt at sige om Pers fjernhealing, både af mig og min kat. Per har healet på smerter, allergi og sorg. Samtidig har Per hjulpet mig med at kommunikere med min afdøde kat. Stor ros :)

06.07 | 10:40

Altid godt og brugbart at læse dine om jeres Hundefamilie. God sommer 🌞

27.06 | 07:24

Hej, jeg har selv fire hunde, og nu to i pleje i underetagen. Alle rescuehunde. Jeg arbejder selv med healing... Og akupunktur.
Den ene vovse i pleje er meget bange for mennesker, Pellelmer.

17.05 | 17:43

godt indlæg både hundesprog og menneskelig kropssprog er ret så spændende

Del siden