Træning i softagility

14-01-2014

Softagility starter op igen onsdag d.23/4 2014 kl.18-19 - alle slags hunderacer er velkomne.

Indtil da er der mulighed for at gå på Vedligehold-et hos Per (Lone fra 23/4) som starter op 26/2 2014 kl.18-19 -  hvor der vil blive lavet en masse sjove øvelser!

De øvelser kan faktisk være med til efterfølgende at motivere din hund til at samarbejde med dig i softagility!

Vil du vide mere? Ring og spørg Per 53546472

Modelfoto: Sille fra Bernerfestival 2009

27-09-2013

Dagens fremmødte var

Lis & Bobby (Golden retriever)

John & Sacha (Græsk Gadehund)

Ulla & Bent (Jack Russell)

Vi trænede 3 forskellige kombinationer af 3 spring, som endte med at man skulle højre-handle dem, og det var godt nok sværere end man lige havde vænnet sig til, i hvert fald krævede det at føreren fandt nye måder at "handle" hunden på.

Bobby har undertiden line på og det er under de rette omstændigheder faktisk unødvendigt, man skal bare skabe "de rette omstændigheder "først🙂

Da hvalpene var væk på holdet ved siden af gik det fint med altid engagerede og aktive Bobbys løberi & udflugter, det er dejligt at han elsker tunnel og ved at når vi når til bordet skal han vente på Lis som er den af os mennesker der får løbet mest, og det skulle jo være sundt?

Bent var fuldstændig tændt på træningen, det er farten og godbidderne der trækker i ham,og det var sjovt at han pludselig kunne bringes til at få interesse for en "dummy" som altså kastes til sidst i løberetningen, som belønning, man kan også sige at dummyen ved fælles indsats bliver til et fælles jagtbytte som hund & ejer under diverse jubelråb nedlægger i fællesskab (fulgt af leg/ros/godbid)🙂

Der var godt nok mange spring, men Sacha klarede det perfekt, også udvidelsen af banen med tunnel & bord🙂

Dejligt at se at der under opvarmningen og efter softagility blev øvet de 3-4 varierede kontaktøvelser som vi præsenterede for nogle gange siden, det giver simpelthen en god kontakt til hunden.

Udvidelsen der ligger lige for , er så "dutning" på hånden, så hunden altid synes det er interessant at følge ens hånd på færden gennem softagility-landskabet... eller hvad man nu laver.

Kontakt til hunden er faktisk hvad det hele drejer sig om, det kan nemlig give nye muligheder for at lave noget sjovt sammen og dermed øget livskvalitet!

Start al træning med kontaktøvelser, og skulle du en dag komme på et hold med mange deltagere og ventetid, så brug dem sammen med andre tricks for at du fortsat skal være interessant for hunden, og ikke bare interessant for 20 minutter siden!

Hvilke godbidder skal man aldrig bruge til hundetræning?  Svaret er kyllingepølser,slankeost og tørre Frolic.

Nu havde vi ikke Frolic med, men det ses indimellem som godbidder på forskellige hold.

På godbids-hitlisten hvor rangerer Frolic så? Friske Frolic er bedre end kyllingepølser og brugbare. Tørre Frolic er spiselige, især for en labrador.

Friske "Trainer Bites" fra Olivers er ganske brugbare, men skal holdes under låg, ellers bliver de hurtigt til tørre Trainer Bites som er.....spiselige.

Anbefaling: Brug altid godbidder af høj værdi når din hund skal lære noget nyt, eller i bare skal have en super oplevelse til træning!

Og brug så godbidderne af mindre værdi til andre formål, f.eks en "jagt" i haven.

Høj værdi!: Det kan være 45+ ost, grillpølser,noget med lever (nej ikke dem fra Harald Nyborg men f.eks "hundepølse" med lever fra Tyskland) (tak for inspirationen til Birte & Freja:) ) eller vores "supergodbidder" fra Tyskland med 70 % kød (tak for inspirationen til Sanne Ammitzbøll - http://www.sanneshundecenter.dk/index.htm), eller frikadellestykker.

Der er også andet godt som kan bruges, det kan være f.eks bløde godbidsstænger eller alm.pølser som klippes i småstykker, find frem til hvad din hund elsker mest og brug det til særlige opgaver såsom softagility:)

Ja vi ved det godt, roastbeef og flæskesteg er også godt, men vi bruger det sjældent til godbidder, det bliver altid spist derhjemme, når aldrig at komme med til træning.Husk forøvrigt at glæde jer til Lars´s ribbenstegs-sandwiches når den tid kommer!

På billedet ses Bobby i sit rette element, for et par år siden

 

27-09-2013

Dagens fremmødte var

John & Sacha (Græsk Gadehund)

Ulla & Bent (Jack Russell)

Vi trænede en "haveagility"-bane med baglænskædning, kombineret med forskellige opstillinger af spring, og det var meget imponerende at se at John kunne huske dem alle, det er faktisk sjældent at agility eller softagility-mennesker kan huske en større mængde forhindringer korrekt. medmindre der står et nummer på!

Godt med kontaktøvelser under opvarmingen, husk at bruge dem🙂

Billedet af Bent er fra Bernerfestivalen 2009.

27-09-2013

Dagens fremmødte var

Lis & Bobby (Golden retriever)

John & Sacha (Græsk Gadehund)

Var det sjovt ? Ja, men det er så længe siden at jeg ikke kan huske hvad vi lavede! Husker dog at Bobby gjorde gode fremskridt mht.at løbe uden line på, Lis havde heller ikke line på.

11-09-2013

Dagens fremmødte var

Lis & Bobby (Golden retriever)

John & Sacha (Græsk Gadehund)

Vi trænede serpentin-spring og de andre redskaber blev genopfrisket og der blev trænet nogle nye og ukendte kontaktøvelser som alle parter havde gavn af, idet sidstnævnte øger vores værdi set fra hundenes synspunkt.På billedet har John & Sacha fået varmen og skyder en vældig fart!