29-08-2013

2.Træningsgang 28/8 2013

Vi fik denne gang udvidet holdet med lidt flere deltagere og det var super godt at se jer!

Vi havde gensyn og velkomst til:


John & Sakka (Græsk gadehund)
Lis & Bobby (Golden Retriever)
Maja & Molly (labrador/Curly Coated Retriever)
Helle & Caka (Welsh Corgi Pembroke)

Det gik rigtig fint med træningen og det var tydeligt at hundene kunne lide at få rørt sig sammen med deres mennesker🙂

Opvarming: Det er vigtigt at varme hunden lidt op (og ned) for at undgå skader og for at få skabt god kontakt til føreren (føreren øger dermed sin "værdi" hos hunden og skaber fokus)

Softagility adskiller sig fra agility ved at redskaberne er mere "hundevenlige" så hundene ikke kommer til skade.Hos os er det desuden sædvane at vi tager forhindringerne lidt efter lidt tilpasset den enkelte hund og fører.

Brug af "klikker" er en smart metode til at få lært hunden en masse ting, frem for alt selvstændig tænkning når der tilbydes adfærd.F.eks "dutning" på hånd kan på sigt bruges til øget opmærksomhed på førerens hånd, som igen kan bruges i softagility når der skal tages forhindringer.

At lære (nye)forhindringer ved hjælp af "fremadsendelse med bagudkædning" (det hedder det altså) viser hunden hvor den skal hen på banen, så går det meget nemmere når man ved hvor man skal hen.

Spring m.v.var opstillet på en måde så føreren i høj grad kunne nøjes med at dreje rundt om sig selv🙂og når svimmelheden havde lagt sig kunne man tage resten af banen.

Dagens trænere var både Birgitte & Per. Billedet viser Ulla & Bent  om et par uger, nemlig 11/9!